Italia Sportiva
Italië en sport. Een onafscheidelijke éénheid, want Italianen zijn gek op sport!

De populairste sport is het voetbal, Calcio, daar kun je niet omheen. Grote clubs als Inter Milan, AC Milan en Juventus zijn een begrip in de voetbalwereld. Laten we ook niet vergeten dat Squadra Azzurra, het Italiaanse voetbalteam, in 2006 Campione del Mondo is geworden.

Op een goede tweede plaats komt de racerij en dan wordt natuurlijk de Formula Uno bedoeld. Vanaf het begin van deze raceklasse doen er al Italiaans renstallen mee, denk hierbij aan Alfa Romeo en uiteraard aan de successen die Ferrari door de jaren heen heeft behaald.
Laten we ook de motorsport niet vergeten, de MotoGP, met de Gran Premio van Italië genoemd, deze tak van de racerij kent legendes als Valentino Rossi en Max Biaggi.

Net na het racen komt het wielrennen, de Giro d’Italia heeft grote namen voortgebracht. Grote Italiaanse kampioenen als Fausto Coppi, Felice Gimondi en Marco Pantani hebben hierin meegereden en met succes!

Naast deze zeer populaire sporten heeft Italia ook een bijzonder sterke volleybalcompetitie en hebben ze recent nog een Europese en Wereldtitel weten te bemachtigen.

In 2006 was Torino de gastheer voor de Olympische Winterspelen. Dit geeft aan dat Italië ook in wintersporten zoals skiën en schaatsen thuis is. Denk bijvoorbeeld aan Enrico Fabris, die tijdens die winterspelen goud op de 1500 meter won.

Deze Italiani famosi, bekende Italiaanse vips zijn vaak getrouwd met Italiaanse modellen en actrice’s. Ze zijn graag geziene personen, in televisiereclames of op billboards langs de weg zoals Francesco Totti, Gianluigi Buffon en Fabio Cannavaro. ANDIAMO! kan deze vips voor u uitnodigen tijdens één van uw evenementen!

Een echte Italiaan weet hoe hij een uitstekend sport event moet opzetten. U zult merken dat sport een echte passie is voor elke Italiano. 4EverEVents biedt u aantrekkelijk arrangementen incl. reserveringen rondom voetbal en ieder Evento sportivo; een leuk idee tijdens uw incentive of meeting/congres!