Ladies Programme: Jewels in Paris

Glitter and glamour in the Light-City.

4-days trip: Ladies programme

Deze 4 daagse "Juwelen trip" wordt begeleid door een ervaren juwelen expert/historicus.

Na aankomst en lunch in het hotel wordt u allereerst, door middel van een korte lezing ingewijd in de historie van de juwelen die u gedurende deze dagen gaat zien.
Samen met de historicus bezoekt u o.a. het Louvre om de Franse Kroonjuwelen te bekijken. Zowel het “Musée des Arts Décoratifs’’ als het Musée d’Orsay hebben beiden een prachtige en indrukwekkende collectie Art-Nouveau en Art-Déco juwelen (Lalique, Fouquet).
In Musée Carnavalet, in het in de afgelopen decennia geheel gerestaureerde Marais-quartier van Parijs, zult u zowel van binnen als van buiten de zeer befaamde, door Alphonse Mucha ontworpen, juwelierszaak van Georges Fouquet bezoeken.
Een wandeling langs deze juwelier en een bezoek aan de afdeling juwelen van het Grand Louvre toont aan dat er ook tegenwoordig nog steeds prachtige juwelen worden gemaakt.

Programma

1e DAG

Ochtendprogramma

Vlucht en aankomst in Parijs

Middagprogramma

  • Lunch met voorbereidende dia presentatie over "Jewels in Paris"
  • Bezoek aan het Louvre waar u o.a. de bruidsdiadeem zult zien van Keizerin Eugénie en de juwelen in de tijd van Napoleon I. Tevens zult u juwelen te zien krijgen uit de 17e tot 19e eeuw.

Avondprogramma
* Diner in een typisch Parijs restaurant met een "juweel" van een keuken.

2e DAG

Ochtendprogramma
Na het ontbijt staat een bezoek ingepland aan de Art-Nouveau collectie in het Musée des Arts Décoratifs. Dit museum bezit een unieke collectie Art-Nouveau and Art-Deco juwelen van Lalique and Fouquet. Na dit bezoek steken wij de Seine over en gaan naar het Musée d'Orsay. Vroeger een treinstation tegenwoordig één van de belangrijkste musea van 19e eeuwse kunst.

Hier beginnen wij met een heerlijke lunch in het prachtig gedecoreerde restaurant van dit museum.

Middagprogramma
Na de lunch brengen wij een bezoek aan de Art-Nouveau juwelencollectie van dit museum. De rest van de middag is vrij te besteden met o.a. bezoeken aan de juweliers op de Place du Vendôme, Rue de la Paix, etc.

3e DAG

Ochtendprogramma
In de ochtend brengen wij, onder begeleiding van een gids, een bezoek aan de geheel gerestaureerde wijk "Le Marais" met daarbij een bezoek aan één van de mooiste stadspaleizen "hôtels particuliers" van Parijs, het Musée Carnavalet, voor een korte uitleg over het ontstaan van de stad Parijs. Tevens bezoeken wij de door de beroemde Tjechische Art-Nouveau ontwerper, Alphonse Mucha, speciaal voor Georges Fouquet ontworpen beroemde juwelierszaak.

De juwelierszaak dateert uit 1900 en bevond zich vroeger in de Rue Royale. Deze winkel is in zijn geheel bewaard gebleven en "verhuisd" naar het Musée Carnavalet en zeker een bezoek waard.

Middagprogramma
In de middag kunt u verder rondkijken in de wijk "Le Marais" en gebruiken wij de lunch op de gezellige Place des Vosges met leuke boetiekjes. Met daarna nog een korte wandeling langs de Seine.

4e DAG

Ochtendprogramma

Het bekende en onbekende Parijs
Ter afsluiting van het programma nemen wij u mee voor een fietstocht met een gids door een deel van onbekend Parijs met aansluitend een bezoek aan het bekende deel van Parijs waar veel kunstgaleriëen zijn gevestigd. De Parijse kunstgalerieën hebben een nauwe verbinding met de grote Boulevards van Montmartre.

Middagprogramma
Vertrek naar huis/einde programma

Hotel
U verblijft in een heel charmant en pittoresk hotel in het centrum van Parijs. De meeste musea liggen op loopafstand van het hotel. Voor grotere afstanden regelen wij, afhankelijk van de grootte van de groep, een bus, taxi of we gaan per metro. (Of, indien u met uw partner meereist, verblijft u in het hotel van uw partner.)

NB: Kosten op aanvraag en afhankelijk van de grootte van de groep.