Programmavoorstel 3 daags verblijf

Rome, de Eeuwige Stad

Rome, de eeuwige stad, is een stad bij uitstek als u iets te vieren heeft met medewerkers en/of relaties. Hier ziet men hoe vindingrijk de Romeinen waren en als uitvinders beschouwd kunnen worden van constructies die wij hedentendage nog steeds toepassen. Overal waar u rondkijkt ziet u fantastische bouwwerken die de tand des tijds voor een groot gedeelte hebben doorstaan of resten van bouwwerken die veel vertellen over de westerse bouwkunst en westerse cultuur in het algemeen. Uw gasten krijgen een beeld van een unieke stad van de vroeg Romeinse tijd tot de dag van vandaag. Een stad die het bezoek meer dan waard is en waar de culinaire hoogstandjes van de Italiaanse keuken niet worden vergeten.

Ook in Rome kennen wij de weg als het gaat om een mooie locatie voor een spetterend feest in een 19e eeuwse villa. Een verblijf in een 5 sterren hotel in combinatie met het heerlijke klimaat staat garant voor een onvergetelijk weekend.

Het luxe 5 sterren hotel Cavalieri-Hilton ligt in een 15 hectare groot privé park op een heuvel aan de rand van Rome en biedt een prachtig uitzicht over het Vaticaan en de stad Rome. Alle kamers zijn ruim en voorzien van een balkon. Het hotel beschikt o.a. over een 'grand Spa' en een aantal zwembaden. Op de site van het Hilton hotel vindt u alle overige informatie. Zie www.cavalieri-hilton.it.

Na aankomst op de luchthaven zullen de gasten naar het hotel reizen alwaar een heerlijk welkomstdrankje, Prosecco, een Italiaanse mousserende wijn, klaar staat. Omdat de luxe en het uitzicht van het hotel zo overweldigend is zal na het inchecken in het hotel de lunch in één van de restaurants daarvan worden gebruikt.

Na de heerlijke lunch zal het gezelschap per touringcar het historisch centrum van de stad verkennen. Voor de uitleg van de vele bezienswaardigheden zal in elke touringcar een Nederlandstalige gids aanwezig zijn. De stadstour zal eindigen bij het niet te missen Forum Romanum alwaar een bezoek met rondleiding zal worden afgelegd. Het Forum Romanum is het oude centrum van Rome. Het is gelegen tussen de heuvels Capitool, Palatijn en Esquilijn, drie van de vijf heuvels waarop Rome is gebouwd. Van oudsher was het forum een moeras tussen deze heuvels, maar het is door de Etrusken drooggelegd. Het forum was in de gloriedagen van het rijk zowel het politieke en juridische als het religieuze en commerciële centrum van de stad.

De groep zal het forum aan de oostkant verlaten alwaar het Colosseum zich bevindt. Hieraan zal een kort bezoek worden gebracht.

Een eerste dag in Rome mag absoluut niet afgesloten worden zonder een voedzame pastamaaltijd. Deze zal worden genuttigd in een typisch Italiaans restaurant waar de zingende obers de Italiaanse liedkunst ten gehore zullen brengen. Op de Via Appia zijn prachtige restaurants te vinden.

Om het inmiddels kloppende muzikale hart niet teleur te stellen kan desgewenst na het diner vertrokken worden naar een theater waar een heerlijk romantisch Italiaans Bel Canto concert zal worden gegeven. Voor een aantal mogelijkheden kan desgewenst navraag worden gedaan. Na afloop zal het rijke Romeinse nachtleven bezocht kunnen worden. Tot diep in de nacht geven de pleinen en straten rondom de Spaanse trappen, piazza Nuovo en piazza Grande nog het beeld van een warme zomervakantie.

De volgende dag zullen uw gasten na een heerlijk ontbijtbuffet zich klaarmaken voor het vooraf opgegeven keuzeprogramma. Thuis heeft men zich al in meer of mindere mate kunnen voorbereiden op dit weekend en een keuze kunnen maken uit één van de onderdelen die het keuzeprogramma te bieden heeft zoals:

Italiaanse kooklessen van beroemde meesterkoks

Groep A: Om de fijne kneepjes van de Italiaanse keuken onder de knie te krijgen kan een deel van het gezelschap deelnemen aan een kookles in de beroemde Romeinse kookschool Il Gambero Rosso. Onder leiding van een kok wordt een mooie Italiaanse lunch klaar gemaakt en zal de kok een demonstratie Pizza kneden/maken ten beste geven. Daarna zal de groep uiteraard gezamenlijk de lunch nuttigen.

Groep B: Voor diegenen die nog niet genoeg hebben van de prachtige stad en ook een kijkje buiten de stad willen nemen wordt de gelegenheid geboden zich in te schepen voor een boottocht over de rivier de Tiber naar Ostia, de voormalige Romeinse havenstad. Aan boord zullen zij als lunch een proeverij van verschillende Italiaanse gerechten nuttigen.

De zaterdagmiddag is ter vrije besteding. Gedurende een aantal uren kunnen de gasten zich vermaken op de prachtige avenues waar de grote merken als Gucci en Versace hun thuisbasis hebben. Voor het avondprogramma kan gekozen worden voor een dansfeest in één van de prachtige locaties die Rome te bieden heeft.

Groot dansfeest

Voor de locatie van dit spetterende feest zullen we exclusief één van de beroemde Romeinse villa’s afhuren. Als voorbeeld is hier de 19e-eeuwse Villa Miani afgebeeld dat op 10 minuten loopafstand van het Hilton hotel is gesitueerd. Zo is het aan elk individu om zelf te bepalen op welk tijdstip terug te keren. Uiteraard zal een touringcar klaar staan om de gasten naar het hotel te brengen.

Na het ontbijt kan op zondag een keuzeprogramma worden aangeboden:

A: Een stadswandeling of een fietstocht onder leiding van een deskundige gids

of

B: Deelname aan een wandel- of fietsrally door de historische binnenstad.

De gasten komen langs pleinen, fonteinen, prachtige kerken en marktjes en zij ontdekken de mooiste plekjes van Rome. Bij een kleine omweg langs het Sint Pietersplein kunnen we op deze zondagmorgen een glimp van de paus opvangen. Voor de winnaars van de rally worden Italiaanse prijzen uitgeloofd.

Na een afsluitende lunch in het Hilton Hotel zal de terugreis naar Nederland aanvangen.

Interesse? Bel ons. Prijs op aanvraag, afhankelijk van duur, grootte groep en locaties.