Bezoek de prachtige Italiaanse villa's!

Italië, het land van onder meer de architettura is inmiddels meer verweven in de westerse cultuur dan men veelal beseft. De verscheidende bouwstijlen zoals de Bizantino, Gotico, Romano, Rinascimento en de Barocco zijn verspreid over heel Europa, Noord-Afrika en Azië en later nagebouwd in de rest van de wereld. De Italiaanse villa bevat vaak één of een mengeling van de bovengenoemde stijlen. Zo waren de antieke Romeinse Villa dei Papiri in Herculaneum (het tegenwoordige Ercolano) en de Villa Adriana in Tivoli imposante, imperialistische villa's. Echter de ville italiane houden veel meer in dan de luxueuze, protserige villa's.

De bekendste villa’s zijn ondermeer de Villa Borghese, Villa Medici, Villa Arvedi, Villa Capra, en niet te vergeten de Villa d’Este. Kenmerkend voor de Italiaanse villa is dat sinds de Romeinse tijd de villa is getransformeerd van een landhuis voor de bovenlaag van de Romeinse bevolking tot een totaalplaatje waar meer aandacht is gestoken dan alleen het bouwwerk zelf. Hierin is de giardino, de tuin, een belangrijk element voor de villa geworden. Een goed voorbeeld hiervan kan men vinden in de plaats Tivoli in de Castelli Romani nabij Rome. De Renaissance Villa d’Este waarbij de fonteinen en waterwerken als belangrijke decoratie dienst doen voor de tuin. Een bekend bouwsel, waar water een hoofdrol speelt, is bijvoorbeeld de Weg van de Honderd Fonteinen, waar fonteinen staan in de vorm van obelisken, schepen en adelaars uit het wapenvand'Este.

Tevens zijn er vele bekende villa’s te vinden in de Italiaanse regioni Toscana, Piemonte, Lombardia en Sicilia. Zo kan men aan de Lago di Como de Villa Carlotta en Villa del Balbianello bewonderen. Deze villa’s zijn befaamd om hun uitgebreide, trapsgewijze tuinen. Villa Carlotta beschikt over een bijzondere kunstcollectie met als hoogtepunt het meesterwerk L'ultimo bacio di Romeo e Giulietta van Francesco Hayez. In en rondom Villa del Balbianello zijn een aantal bekende films opgenomen zoals Ocean’s Twelve en Casino Royale. De beroemde 16e-eeuwse architect Andrea Palladio was één van de belangrijkste Italiaanse architecten uit de Renaissance. Hij ontwierp zijn prachtige Palladio villa’s in de regio Veneto, het middelpunt van styling, design en films! Een aantal gerenommeerde villa’s naar zijn hand zijn Villa La Rotonda en Villla Barbaro in Vicenza. Met locale gidsen leiden wij u hier graag rond!

4EVerEvents geeft u een andere kijk op deze prachtige Italiaanse villa’s. Zo zijn er verschillende mogelijkheden om hier bijvoorbeeld uw meeting of (gala)diner te organiseren. Styling is een extra service om uw locatie extra origineel, trendy, authentiek of in stile te maken! Verder behoort het afhuren van de gehele villa, afgestemd op uw veeleisende wensen uiteraard tot de mogelijkheden. Dit kan een besloten privé aangelegenheid zijn of een grootschalig evento voor uw zakelijke belangen.

Wat het ook mag zijn, 4EverEvents vindt altijd een passende locatie voor u in een perfecte setting! Contacteer ons voor meer informatie of voor een offerte op maat.

Prijs op aanvraag, afhankelijk van duur, grootte groep en locaties.