Programma JordaniŽ


3 - 4 daagse trip


Spectaculaire woestijnschatten, overnachten in een tentenkamp en zwemmen in de Dode Zee en Rode Zee.
Het bezienswaardige koninkrijk JordaniŽ ligt op ruim vier uur vliegen van Amsterdam en is een zeer verrassende bestemming. De natuur is overweldigend en de woestijn in het diepe zuiden wordt door kenners tot de mooiste ter wereld beschouwd. Het land bevindt zich op een kruispunt van handelsroutes tussen eeuwenoude beschavingen. De meest bekende bezienswaardigheid van JordaniŽ is de oude woestijnstad Petra , onlangs terecht benoemd tot ťťn van de zeven wereldwonderen.

Dag 1 Amsterdam-Amman en Amman-Dode Zee
Vliegreis van Amsterdam naar Amman en aansluitend transfer naar de Dode Zee (ca. 1 uur). De ultieme drijfervaring in de Dode Zee is heel bijzonder, want het hoge zoutgehalte maakt zinken onmogelijk! Diner & overnachting in het MŲvenpick hotel.

Dag 2 Petra-Wadi Rum
Na het ontbijt vertrek naar Petra voor een bezoek aan de roze woestijnstad, uitgehakt in de rotsen. Na de lunch bezoeken we het indrukwekkende complex van prachtige paleizen, kloosters en graven. Petra is uitsluitend te voet of te paard te bereiken via de ďSiqĒ, een nauwe kloof van 1200 meter tussen steile rotsen die prachtig van kleur en vorm zijn. Na afloop rijden we verder naar het zuiden van JordaniŽ naar Wadi Rum, omringd door een adembenemende woestijnlandschap. Het landschap wordt tot de drie mooiste woestijnlandschappen ter wereld gerekend. Dit is het land van de bedoeÔenen en met kamelen en landrovers maken we een mooi tocht in de woestijn. De nacht brengen we door in een authentiek tentenkamp in de woestijn onder een unieke sterrenhemel. Hier wordt het sprookje van 1001 nacht waarheid met kaarslicht, danseressen, muzikanten, toekomstvertellers in een unieke omgeving.

Dag 3 Wadi Rum-Aqaba
Na een spectaculaire zonsopgang en het ontbijt in het tentenkamp rijden we verder naar de Rode Zee. Hier kunnen we het woestijnzand afspoelen en heerlijk bijkomen. De Rode Zee is ťťn van de mooiste snorkel- en duikbestemmingen en de onderwaterwereld is een groot feest van kleurrijke vissen. Afscheidsdiner en overnachting in Aqaba.

Dag 4 vliegreis naar Amsterdam
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Akaba voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Locatie
Direct grenzend aan de Dode Zee, 50 km ten zuiden van de luchthaven van Amman

Het hotel kijkt uit over de Zee en in de verte liggen de heuvels van Israel. Niet ver van het hotel ligt Mount Nebo,de plaats waar Mozes vůůr hij stierf uitkeek over het Beloofde Land, nadat hij zijn volk veertig jaar lang door de wildernis had geleid.

Ligging
Het MŲvenpick hotel is direct gelegen aan de Dode Zee en is gebouwd als een klein dorpje. Het wordt omgeven door een prachtige tuin van verschillende niveaus met tropische bloemen en trappen die naar de fraaie zwembaden leiden. Een kabelbaantje brengt u naar het hotelstrand waar het mogelijk is direct de Dode Zee in te stappen. Het zeewater is zeer zout, maar heilzaam en uitstekend voor de huid. Aan de zee staan kleine tonnen voor de beroemde kleimaskers waarmee de liefhebbers zich in kunnen smeren alvorens te gaan drijven.

Faciliteiten
Centraal in de enorme hoteltuin met paden en trappen bevindt zich een sfeervol pleintje met een bar, verschillende restaurants en een winkeltje. Het hotel is voorzien van diverse binnen- en buitenzwembaden, tennisbanen, gym, fitnesszaal, sauna en jacuzzi. Tevens bevinden zich in het hotel verschillende restaurants en twee bars. Het hotel beschikt over een uitstekende spa, die internationaal veel prijzen gewonnen heeft, met een grote variŽteit aan baden en massagestralen.

Kamers
Het hotel biedt, verdeeld over hoofdgebouw en bijgebouwen in de tuin, 340 kamers en suites, voorzien van airconditioning, TV, telefoon, minibar en kluisje. De kamers zijn in frisse tinten geel en beige ingericht en hebben een balkon, airco en ventilator, TV, telefoon, bureau met dataport, minibar en kluis. Volledige badkamer met bad/ douche, haardroger, bidet en wc.

Prijzen op aanvraag en afhankelijk van grootte groep