Valencia budget 1

Dag 1
Bij aankomst in Valencia wordt de groep ontvangen door een Nederlandstalige gids die de groep naar het hotel begeleidt. Na de check-in in het 3-sterren hotel in de omgeving van de futuristische gebouwen van de Stad van de Kunsten en Wetenschappen is er vrije tijd om op te frissen en de directe omgeving van het hotel te verkennen.

De namiddag wordt gestart met een fietstour door Valencia. Tijdens deze eerste kennismaking met de stad komen vooral de moderne gebouwen van de Stad van de Kunsten en Wetenschappen, ontworpen door de Valenciaanse architect Santiago Calatrava, aan bod. Daarna volgt de route de oude rivierbedding van de rivier de Turia, een unieke groene strook die de stad doorkruist. De tour eindigt in het historisch centrum voor een diner in een gezellig restaurant in de binnenstad.

Dag 2
Na het ontbijt volgt een transfer naar het centrum. Eenmaal in het centrum start de ochtend met een stadswandeling die cultuur en gastronomie combineert. Uiteraard komen de belangrijkste monumenten en de leukste pleintjes van deze gezellige binnenstad aan bod. Dit wordt afgewisseld met stops bij een traditionele horchateria en de grootste markt van Spanje om Valenciaanse en Spaanse drankjes en produkten te proeven. De stadswandeling eindigt in een gezellige bar voor een informele pintxoslunch. Na de lunch is er vrije tijd om te winkelen, museumbezoek of heerlijk genieten op één van de vele terrasjes of op het brede zandstrand. De avond wordt afgesloten met een diner in een restaurant in de omgeving van het hotel.

Dag 3
Deze laatste dag wordt sportief en relaxed afgesloten. Na het ontbijt en het uitchecken gaat de groep naar de haven voor een boottocht door de haven en langs de kust van Valencia op een grote sportieve catamaran. Tijdens deze boottocht is goed te zien hoe de haven special ontwikkeld is voor twee grote sportevenementen (Formule 1 en America´s Cup). Na de boottocht is er een sandwich/tapaslunch georganiseerd op een terras aan de boulevard.

 • Prijzen op aanvraag
 • Op basis 20 personen, inclusief:
  • Nederlandstalige gids en begeleiding door Valencia DMC
  • Transfers in touringcar
  • Verblijf in 3 sterren hotel in omgeving van Stad van Kunsten en Wetenschappen
  • Vermelde activiteiten
  • 2x lunches en 2x diners

Exacte prijsopgave op aanvraag en afhankelijk van beschikbaarheid en reisdatum.

Valencia compleet 2

Dag 1
Bij aankomst in Valencia wordt de groep ontvangen door een Nederlandstalige gids die de groep naar het hotel begeleidt. Na de check-in in een 4-sterren hotel in de omgeving van de futuristische gebouwen van de Stad van de Kunsten en Wetenschappen of in het gezellige historische centrum is er vrije tijd om op te frissen en de directe omgeving van het hotel te verkennen.

De eerste avond begint met een tapastour in de binnenstad. Tijdens deze tour langs verschillende tapasrestaurants wordt een verscheidenheid aan heerlijke tapas geserveerd, alles onder het genot van Spaanse wijn of bier. De avond wordt afgesloten in een bar in de uitgaanswijk Carmen voor de lokale cocktail "Agua de Valencia", met cava, jus d'orange en likeur.

Dag 2
Valencia is dé ideale fietsstad; veilig, vlak en een heerlijk klimaat. De fietstour, deze ochtend, volgt de unieke rivierbedding met haar vele historische en moderne bruggen tot aan de Stad van de Kunsten en Wetenschappen. Deze futuristische gebouwen ontworpen door de Valenciaanse architect Santiago Calatrava blijven menigeen fascineren. De ¨stad¨wordt niet alleen van buiten bezocht er wordt ook een bezoek gebracht aan Calatrava`s meesterwerk het Palau de les Arts, het operagebouw. Na al deze moderne architectuur volgt een lunch in deze omgeving of in het historisch centrum. De middag is vrij in te vullen met bijvoorbeeld een bezoek aan het grootste zeeaquarium van Europa, naar hartelust winkelen of genieten op één van de vele terrasjes.... De avond wordt afgesloten met een diner in een gezellig restaurant op loopafstand van het hotel.

Dag 3
Deze laatste dag staat in het teken van typisch Valenciaans! Na het uitchecken wordt in de stad het Fallasmuseum bezocht. Een vrolijk museum waar o.a. papier-marche poppen worden tentoongesteld die tijdens de Fallasfeesten in maart niet verbrand worden. Na wat meer over de grootste feesten van Spanje te weten zijn gekomen gaat de bus naar het 10 km ten zuiden gelegen natuurgebied Albufera. Dit is naast een natuurgebied ook de bakermat van de paella. Eenmaal in La Albufera volgt een boottochtje over het meer om zo bij een traditionele boerenwoning te komen. Hier wordt de groep ontvangen met een drankje en een hapje en wordt er een paella in de tuin bereid. Als de paella eenmaal klaar is staat de tafel gedekt om op deze unieke lokatie aan tafel te gaan en te genieten van een typisch Valenciaanse maaltijd.

Prijzen op aanvraag
op basis van 20 personen, inclusief:

 • Nederlandstalige gids en begeleiding door Valencia DMC
 • Transfers
 • Verblijf in 4 sterren hotel het centrum of in omgeving van Stad van K&W
 • Vermelde activiteiten
 • 2x lunches en 2x diners

Exacte prijsopgave op aanvraag en afhankelijk van beschikbaarheid en reisdatum

Valencia deluxe 3

Dag 1
Bij aankomst in Valencia wordt de groep ontvangen door een Nederlandstalige gids die de groep naar het hotel zal begeleiden. Na de check-in in één van de 4 of 5 sterren in de stad is er vrije tijd om op te frissen en de directe omgeving van het hotel te verkennen. 's Avonds een diner op een mooie lokatie.

Dag 2
Vandaag wordt Valencia op verschillende manieren ontdekt! In het historisch centrum wordt te voet cultuur en gastronomie gecombineerd en worden er stops gemaakt voor diverse proeverijen op mooie, unieke en traditionele lokaties. Daarna volgt een fietstour door het centrum en de rivierbedding naar de Stad van de Kunsten en Wetenschappen. Deze futuristische omgeving wordt niet te voet of per fiets bezocht maar zal per segway worden ontdekt! De Valencia on wheels tour eindigt bij de boulevard waar een heerlijke paella lunch geserveerd wordt in één van de restaurants bij zee. Voor de avond staat een diner in één van de Michelin-ster restaurants in de stad gepland waar de groep verrast wordt met heerlijke Mediterrane gerechten.

Dag 3
De laatste dag kan al naar gelang van de wensen en interesses van de groep worden ingevuld. Op het water met bijvoorbeeld zeilen op een sportieve catamaran, 50 feet zeilboten of een regatta met America´s class boten. Liever op het vastenland? Dan misschien een activiteit op het circuit met mogelijkheden als Formule Toyota rijden, 4x4 of karting. Of liever een rondleiding behind de scenes in het Oceanografico of bij de Palau de les Arts of wijnproeven in het wijngebied Requena op 45 minuten van Valencia of golfen in de duinen van El Saler. De lunch wordt verzorgd bij de lokatie of in een restaurant in Valencia.

Prijzen op basis van 20 personen, inclusief:

 • Nederlandstalige gids en begeleiding door Valencia DMC
 • Transfers
 • Verblijf in 4 of 5 sterren hotel in Valencia
 • Vermelde activiteiten
 • 2x lunches en 2x diners

Exacte prijsopgave op aanvraag en afhankelijk van beschikbaarheid en reisdatum en de gekozen activiteiten.