Back to basic, Wellness & Natura!
De trendwatchers zijn het er over eens ‘Back to basic’ is hot! Een trend die de wereld aan het veroveren is, maar eigenlijk gaat het verder dan slechts een ‘trend’. Welvaart wordt steeds meer gezocht in immateriële zaken en hierdoor krijgen ‘luxe’ en ‘waarde’ een nieuwe lading. De trend die wordt versneld door de economische crisis betekent het einde van het exorbitant consumeren en maakt mensen bewust van de impact van hun levensstijl op hun omgeving. Energie komt uit natuurlijke bronnen zoals zon, wind en water. Ook wordt steeds vaker gekozen voor natuurlijke ingrediënten en materialen en keert de liefde voor het vakwerk terug. Daarnaast kiezen steeds meer mensen ervoor om gezond te eten en goed voor het lichaam te zorgen door een juiste balans van ontspanning en beweging; Wellness & Natura!

Uiteraard is deze trend ook van invloed op de eventbranche. Er is steeds meer vraag naar inspirerende locaties en activiteiten in een natuurlijke omgeving en welk land is hier meer geschikt voor Italië?! Het land met het lekkerste eten, gezelligheid en een heerlijk klimaat als basis voor een fantastische tijd! 4EVEREVENTS gaat mee met deze trend en biedt u speciale ‘back to basic’ teambuildingsactiviteiten en arrangementen op maat. Dit alles natuurlijk met hedendaags comfort in een authentieke omgeving. Wat dacht u van een kookworkshop door een echte Mama waar u met versgeplukte lokale biologische producten een heerlijke pizza of volledige maaltijd bereidt en ondertussen alles leert over de beste Italiaanse wijnen. U verblijft in een landgoed omringd door het prachtige Italiaanse heuvellandschap en u kunt
’s avonds helemaal ontspannen in één van de prachtige wellnesscentra. Wist u dat benessere (Italiaans voor wellness) al zo oud is als de weg naar Rome? De oude Romeinse badhuizen zijn het bewijs voor een lange traditie van Wellness & Natura, dé manier om de balans tussen lichaam en geest te herstellen. Ga daarna met uw collega’s op pad voor ‘back to basic’ teambuildingsactiviteiten zoals een avontuurlijke GPS- of kompastocht door de Campagna Italiana. Tijdens uw reis geven wij u tevens de kans uw maatschappelijke betrokkenheid te tonen en samen met uw collega’s de handen uit de mouwen te steken voor een goed doel. Een vorm van teambuilding die van u en uw collega’s een hecht team maakt en veel waardering oplevert!

4EVEREVENTS zet zich graag in voor het goede doel en werkt samen met locale mensen die ervaring hebben met diverse sociale projecten aldaar zoals een zorgboerderij even buiten Rome, wat natuurlijk perfect te combineren is met een bezoek aan Rome. De mogelijkheden zijn eindeloos en we vertellen u er graag meer over. Hieronder een aantal voorbeelden van onze sociale projecten die goed te combineren zijn met een bezoek aan Rome. Voor de overige opties, meer informatie of een offerte op maat kunt u contact met ons opnemen.

La Collina Asinelli
Een paar kilometer van Rome, ondergedompeld in de betoverende en nog ongerepte natuur van het Parco Regionale dei Castelli Romani, ligt La Collina Asinelli (de heuvel van de ezels). La Collina Asinelli is een initiatief van de instelling Appha – onlus die activiteiten van gehandicapten steunt. Hier wordt gewerkt aan de integratie tussen valide en gehandicapte mensen.

U kunt uw bijdrage leveren door simpelweg samen te leven met de bewoners en zorg te dragen voor de ezels en door werkzaamheden te verrichten op de heuvel. Daarnaast zijn er talloze mogelijkheden voor workshops en lezingen.

Abruzzo
Na de hevige aardbeving op de vroege ochtend van 6 april 2009 veranderde het stadje L’Aquila in een slagveld. Terwijl de mensen nog sliepen, stortten de gebouwen in de stad en omliggende dorpen in. Ongeveer 300 mensen kwamen hierbij om, ruim 1000 raakten gewond en maarliefst 39.500 mensen werden dakloos! Naast huizen zijn diverse kerken, scholen en de universiteit compleet verwoest. U kunt hier onder professionele begeleiding helpen met de wederopbouw en ’s nachts in tenten overnachten, net zoals de Abruzzesi. Alle hulp is welkom!

La fattoria verde
Na een warm welkom door de eigenaresse van deze zorgboerderij met koffie, thee en een dolce fatto in casa, oftewel een huisgemaakt zoetigheidje, volgt een uitgebreid bezoek aan de fattoria met al haar dieren. Op deze bijzondere boerderij hebben 20 jongeren die lijden aan het syndroom van Down, een plek gekregen waar ze op een volwassen manier kunnen werken, onder de juiste begeleiding. Hier kunt u de kunst van het pizza maken met zelfverbouwde biologische producten onder de knie krijgen, helpen met allerlei klusjes en werken aan teambuilding.

Prijs op aanvraag, afhankelijk van duur, grootte groep en locaties.