Teambuilden en Proces-Visualisation

Sommige bedrijven maken er een jaarlijks uitje van. Anderen doen het alleen als de nood aan de man is. Hoe het ook zij: het is bij teambuilding van groot belang vooraf de doelstellingen zorgvuldig te bepalen. 4EverEvents ontwikkelt vervolgens een creatief concept en stelt het eventplan op. Wij gaan hierbij uit van het gegeven dat elk bedrijf of afdeling zijn specifieke aandachtspunten en cultuur heeft. Daarom hechten wij veel belang aan het ontwikkelen van een teambuildingsprogramma dat naadloos aansluit op de deelnemers en hun kenmerken.

In het teambuildingsconcept zoals hierboven omschreven kan ook het concept "Proces Visualisation" worden geintegreerd. Samen met Neel Korteweg, een bekende beeldend kunstenaar, hebben wij een plan ontwikkeld volgens de onderstaande werkwijze.

Proces-visualisation
A masterclass by Neel Korteweg
Dat is:
Intellectueel en creatief aansluiten bij het thema of de opgave van de bijeenkomst. Bijvoorbeeld: een groep ondernemers uit de prefab-betonvloeren industrie, die plannen hebben voor een nieuw landschappelijk project bij Almere in het IJsselmeer. Of een groep urologen die over het toelaten van nieuwe medicijnen in Nederland gaan vergaderen. We hebben het niet over het vormgeven van het fysieke plan, want daar nodigt men wel architecten voor uit of farmaceuten uit Amerika, nee, bedoeld wordt het visualiseren van het proces zelf. Dat proces willen wij benaderen, zoals een kunstenaar een portret benadert. Ook de poëzie komt hierbij aan de orde.

Een brug slaan tussen verstand en gevoel
Goed begeleid ontstaat een vaak intuitief gebied enerzijds tussen de cijfers, woorden en technische gegevens en anderzijds tussen diezelfde cijfers, woorden en gegevens maar dan omgezet in beelden.
We werken met mensen, die met grote kennis van zaken, de gestelde opgaven gewoonlijk meer economisch, theoretisch en praktisch benaderen. Maar wat zou het resultaat zijn van een puur verbeeld proces?

  • Hoe ziet het specifieke probleem er uit?
  • Welke kleur heeft het onderwerp?
  • Wat is een geschikte metafoor voor het plan?
  • Welke muziek, literatuur hoort bij het plan?

De beeldende creativiteit van een ieder wordt ingezet bij het planproces van allen.
Zo kunnen wij daadwerkelijk op nieuwe benaderingen wijzen. Deze werkwijze genereert verrassende gezichtspunten.

Een schitterend gebonden schetsboek met een aantal professionele voorgevulde Japanse penselen ondersteunen de beeldende kwaliteiten van de deelnemers.

Proces Visualisation kan ook met klassieke/muziek worden vormgegeven.
Wilt u meer informatie belt u ons dan even.